Munkeby Mariakloster, Levanger

ost

I Munkeby, ca seks kilometer fra Levanger sentrum, lages den prisvinnende Munkebyosten av ekte cisterciensermunker.

Osten, en halvfast, modnet rødkittost er så god at Eivind Hellstrøm har kalt den Norges beste.

Faktisk er osten så god at vi har hørt om de som kommer tilbake og kjøper en ny med en gang, fordi osten ble spist opp før de i hele tatt kom seg hjem.

Vi på Lokalmat´n er begeistret for denne osten, på grunn av smaken, men også på grunn av den flotte måten den produseres på. Kyrne munkene får melken fra beiter i frodig, grønt gras rundt klosteret, og etter at osten er laget tar det seks uker med møysommelig vasking og vending av osten, før den er ferdig. Her tas ingen snarveier. Osten er godt håndtverk og bærekraft i praksis.

Klosteret er åpent for besøkende, både for å ta en tur i hagen eller for å bli med på tidebønn, som avholdes seks ganger om dagen. 

Vi oppfordrer våre besøkende til å ta en tur langs Lokalmatrunden og gi et besøk til Munkene i klosteret.

Kapellet er åpent fra kl. 4.00 til 20.30. Hvis du vil oppleve tidebønn er disse åpne for besøkende.

Klikk på bildene for mer tekst

Kontakt: Bror Arnaud 46930452 post@munkeby.net

Bønnetider (etter påske):

  • 04:45 – Vigilien

  • 07:30 – Laudes

  • 08:00 – Messe ( på søndag kl. 11.00)

  • 12:00 – Sekst

  • 14:00 – Non

  • 18:30 – Vesper

  • 20:15 – Kompletorium

Gjest: Munkene tar imot kvinner og menn som ønsker noen dager stilleretrett. Gjestene bor i gjestehus hvor de får kost og losji, de kan delta i tidebønn. Kontakt : post@munkeby.net

Volontør: volontører bor i gjestehus for en eller flere måneder, de hjelper kommunitet med frivillig arbeid. Kontakt : post@munkeby.no

 



Adresse:
Munkebyvegen 310
7608 Levanger



Forrige
Forrige

Mikkelhaug Juice

Neste
Neste

Hammer gård, Åsen