Høgaunet gård, Munkeby Levanger
Høgaunet gård, beliggende noen kilometer over Levanger sentrum, produserer økologiske egg, mikrogrønt, kaninkjøtt, grønnsaker og blomster.
Her på gården bor det fire generasjoner, hvorav to i dag har sitt virke på gården.
Lars Bjarte har eggproduksjon, høneslakting og kaninproduksjon som hovedfelt, mens kona Andrea og mamma Greta styrer lokalmatbua og står for alt det grønne.
Ved å ha økologisk produksjon hindrer man å få pestisider i maten, og man støtter et mer bærekraftig landbruk.
Hønene på gården ble i fjor rikskjendiser da de havnet i landets nyheter da Lars Bjarte introduserte “høneabbonnement”, der kundene kunne abonnere på egg fra sin egen høne, og når høna ble for gammel, fikk du henne ferdig slaktet og vakuumert. I dagens egg-industri blir de fleste høner kastet eller brukt i dyrefor (se video under).
Å bruke hele dyret er Høgaunet opptatt av. Hos kaninene selges både innmat og stykningsdeler, og peisen blir til egne produkter, mens hønene slaktes etter endt produksjonstid og selges som mat.