Fostad nordre
De hvite kyrne står i flott kontrast til den grønne enga de beiter på, ved Fostad Nordre på Skogn. Dyrene er et fint skue for de som går forbi. Oppvakte og nysgjerrige tar de gjerne kontakt.
At dyrene får være i aktivitet og spise ferskt gras, med ulike plantesorterer gjør at kjøttet får ei fin marmorering og blir godt på smak
Fostad Norde kan i dag tilby
Vaktelegg - Stykningseler av charolaise - Foredlet kjøtt av charolaise - Spekemat av charolaise
Kontakt:
Kristine Marie Fostad
Tlf 95833245
Epost: Kristine.marie.fostad@yahoo.no
.Fostad Nordre er et godt sted for både to- og firbente. Kristine og Trond bruker mye tid på dyra sine. Både kyr, vaktler, katter og hunder skal ha det bra. God dyrevelferd gir beviselig mindre stress for dyrene og derigjennom mindre antibiotikabruk og bedre egenskaper for kjøttet.
At franske kyr havnet på Fostad Nordre var ganske på slump. En gang for lenge siden sa de ja til å være karantenehotell for en flokk charoilase-fe som skulle importeres til Norge. De ble så glade i de trivelige dyra at de bestemte seg for å drive med charolaise videre.
Charolaise er en av de eldste kjøttferasene vi vet av. Opprinnelig ble charolaise avlet frem for å dra tunge bryggerivogner langs steingatene i Frankrike . Da var stor muskelmasse og godt gemytt viktig, og det er disse egenskapene som man drar nytte fra i dag.